Online magazines

03 maart 2021 Vakinformatie over het onderhoud en herstel van voertuigen

Welke batterij kiezen voor welk bedrijfsvoertuig?
Vaak creëert aanbod de vraag, maar inzake batterijen voor bedrijfsvoertuigen lijkt het net andersom te zijn. Doorheen de jaren werden de toepassingen binnen en rond voertuigen waarvoor batterijstroom nodig is talrijker.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

 
Vaak creëert aanbod de vraag, maar inzake batterijen voor bedrijfsvoertuigen lijkt het net andersom te zijn. Doorheen de jaren werden de toepassingen binnen en rond voertuigen waarvoor batterijstroom nodig is talrijker.
100% elektrisch en tot 460 km rijbereik: ontmoet de BMW iX3.
De functie van een accu was vroeger belangrijk maar eenvoudig: het voertuig starten. Vandaag is die belangrijke functie er nog steeds, maar er zijn in de loop der jaren steeds meer elektrische apparaten (ECU’s) bij gekomen. En dat heeft gevolgen.
Bij het onderhoud van een wagen is het raadzaam om alleen motorolie te gebruiken die volledig is goedgekeurd door de constructeur. En dit is waarom ...
In volle coronacrisis kregen we tijdens een digitale rondetafel ruimer inzicht in de ontwikkelings- en onderzoeksdoelstellingen die Daimler verricht op het gebied van elektrische energieopslag. De man die daarbij tekst en uitleg verschafte: Prof Dr. Dr. Med. Andreas Hintennach.
VB Tools biedt een compleet gamma van gereedschappen voor garage en carrosserie aan.
Lastoestellen zijn door de jaren heen geëvolueerd. Innovaties in de elektrotechniek, digitalisering en robotisering hebben daarbij keer op keer tot stappen voorwaarts geleid ten aanzien van zaken als benodigd vermogen, lassnelheid, energieverbruik ....
Spies Hecker zet zich in om carrosseriebedrijven te ondersteunen bij hun inspanningen om groen te denken en hun energieverbruik te verminderen. Olaf Adamek geeft advies over wat carrosseriebedrijven kunnen doen om hun milieuduurzaamheid te verbeteren.
De cijfers van Car-Pass tonen aan dat we het afgelopen jaar 4.264 km minder met de auto hebben gereden. Dat is een daling met bijna 25%. Opvallend is ook dat hoe recenter het voertuig, hoe groter de terugval in het aantal afgelegde kilometers.
Vol vreugde maakt de jury van de Women's World Car of the Year de winnaars bekend in de negen categorieën. De elfde editie van WWCOTY werd georganiseerd door een team van vijftig autojournalisten uit 38 landen, verspreid over vijf continenten.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.