BMW's 1 en 3 krijgen vijf sterren; Peugeot en Jeep volgen met vier sterren

Euro NCAP geeft resultaten oktober 2019 vrij

Euro NCAP heeft de veiligheidsbeoordelingen van vier voertuigen gepubliceerd. Twee BMW's – de 1 en de 3 Reeksen – behalen beide een maximale rating van vijf sterren. De Jeep Cherokee en de Peugeot 208 kregen vier sterren.
De derde generatie van de BMW 1-Reeks – voor het eerst met voorwielaandrijving – behoudt een vijfsterrenrating en zet de recente reeks veiligheidssuccessen van BMW voort. BMW's grotere gezinsauto, de 3 Reeks, is ook gerestyled en is nu in de zevende generatie. BMW heeft de auto up-to-date gebracht met de beste veiligheidsprestaties van alle grote gezinsauto's die door Euro NCAP zijn getest volgens de 2018/2019 protocollen.
"Het is goed om te zien dat de topmerken uit Duitsland en andere landen de zeer hoge normen die zij zichzelf hebben gesteld, handhaven en vijfsterrencijfers blijven halen. Ik ben er zeker van dat de klanten van BMW erop kunnen vertrouwen dat het bedrijf zal blijven streven naar de hoogste veiligheidsnormen, ook al worden onze protocollen steeds strenger", zei Michiel van Ratingen, secretaris-generaal van Euro NCAP
De Peugeot 208 miste net een vijfsterrenrating. Zo heeft hij een ster minder in vergelijking met de vorige generatie, die minder standaard veiligheidstechnologie bood, maar in 2012 werd getest tegen minder strenge eisen. De supermini voldoet op alle gebieden aan de vijfsterreneisen, behalve op het gebied van de bescherming van kwetsbare weggebruikers, en komt dus uit op een viersterrenrating als geheel. Ook de Jeep Cherokee kreeg vier sterren, met over de hele lijn goede, maar geen uitzonderlijke prestaties. Het was wel een grote verbetering t.o.v. zijn grotere stalgenoot, de Wrangler.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.