De nieuwste generatie KTS integreert security gateway van FCA-groep

Online veiligheidscertificaat geeft ESI[tronic]-gebruikers toegang tot uitgebreide diagnose van beveiligde voertuigen

Autofabrikanten hebben sinds een aantal jaren te maken met cybercriminaliteit op hun voertuigen, met soms ernstige en gevaarlijke gevolgen voor de bestuurders. Sommige voertuigen werden tijdens het rijden gehackt, met verlies van controle over het voertuig als gevolg. Daarom moeten vanaf september 2020 alle nieuw geregistreerde automodellen in Europa worden uitgerust met een beveiligde diagnosetoegang. Hierdoor plannen voertuigfabrikanten stelselmatig maatregelen om de toegang tot de voertuigelektronica via de OBD-diagnosestekker te beveiligen. Sommige autofabrikanten hebben reeds een geavanceerde security gateway voor het ontsluiten van bepaalde niveaus van diagnose op hun voertuigen. Een volledige diagnose is enkel mogelijk als het diagnosetoestel erkend en geautoriseerd is.
Bosch heeft zich aan deze nieuwe procedure aangepast door de nieuwste generatie van de KTS-diagnosetesters uit te rusten met een nieuwe en snelle architectuur, die 100% compatibel is met zowel Pass-Thru als DoIP en de security gateways van vandaag.
Sinds update 2019/3 integreert de Bosch ESI[tronic]-werkplaatssoftware deze nieuwe functionaliteit dankzij een veiligheidscertificaat dat volledige toegang tot de diagnosegegevens via de OBD-interface mogelijk maakt. Na inloggen op het webportal van de fabrikant en na identificatie en authenticatie van de operator, wordt de operator door het webportal van de autofabrikant geïdentificeerd en wordt de ontgrendelingssleutel naar de KTS-diagnosetester gestuurd. De KTS krijgt toegang tot de vereiste, beveiligde functies. De standaard wettelijk verplichte diagnosefuncties zoals lezen van foutcodes en meetwaarden, zijn echter steeds toegankelijk. Geavanceerde diagnosefuncties zoals bijvoorbeeld het wissen van foutcodes of het resetten van een service-interval zijn beveiligd en vereisen bijgevolg een ontgrendelingssleutel die voortaan middels de KTS kan worden overgedragen om aldus toegang te krijgen tot alle diagnosefuncties.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.