Nieuwe producten en oplossingen van SKF op Equip Auto

De belangrijkste vernieuwing situeerde zich bij het veerisolerende ophanglager

Op de internationale vakbeurs Equip Auto heeft aftermarketfabrikant SKF zijn nieuwe producten in de kijker gezet. In het Chassis-segment was er aandacht voor nieuwe transmissies, wiellagers en ophang- en stuurdelen, in het Motor-segment voor verdeel-, accessoire- en koelsystemen, en in het Heavy Duty-segment werden wiellagers, afdichtingen, accessoirerollen, waterpompen en vet voorgesteld. In het Pole Position Plus-programma hebben de experten van SKF hun nieuwe onlinetrainingsmodules toegelicht. 
De belangrijkste vernieuwing situeerde zich bij het veerisolerende ophanglager, dat ook werd genomineerd voor de Internationale Grands Prix for Automotive Innovation van Equip Auto. Het lager wordt al meer dan 30 jaar geproduceerd en zal tegen 2020 in bijna 40% van de wereldwijd geproduceerde auto's worden gemonteerd. Het veerisolerende ophanglager zorgt voor minder lawaai en trillingen, wat het rijcomfort aanzienlijk verbetert. Het ontwerp van de isolator is verbeterd, en de chemische en mechanische verbinding verhoogt de levensduur van het lager aanzienlijk. 
Het motorgamma van SKF werd dit jaar al uitgebreid met een twintigtal nieuwe kettingkits. Ook het Heavy Duty-segment werd uitgebreid, met name met de Scotseal X-Treme-wieleindafdichting, dat in 2018 met de prestigieuze PACE-prijs werd bekroond. 
Op de vakbeurs presenteerde SKF ook een nieuwe serie naven voor de zware industrie die in 2019 op de markt werd gebracht. De in de naaf voorgemonteerde lageroplossing zorgt er onder andere voor dat wagenparkeigenaren minder kosten hebben. 
SKF lanceerde ook het ‘Truck Matched Unit’-aftermarketsysteem, een kant-en-klare oplossing die speciaal ontworpen werd voor de zware industrie. Het TMU-systeem is voorzien van twee kegellagers die worden samengehouden met een spanring. De constructie kan zo in een keer in de naaf worden geperst om een veilige, eenvoudige en snelle installatie te garanderen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.