Online magazines

21 oktober 2019


VAKINFORMATIE OVER HET ONDERHOUD EN HERSTEL VAN VOERTUIGEN

COLLEGA'S AANMELDEN

Einde halfjaarlijkse bandenwissel in zicht?

120pxEen autoband die in alle weersomstandigheden en bij elke temperatuur perfecte grip biedt en daarbovenop nog eens stil, comfortabel en duurzaam is. Een band, kortom, die het beste van twee werelden combineert. Bestaat die? Vooralsnog niet. Of toch? Fabrikanten onderzoeken volop de mogelijkheden van nieuwe materialen en samenstellingen, om zo economische en ecologische alternatieven te bieden voor de traditionele winter/zomerwissels.

Het 'ambachtelijke' banden herstellen is een werkje dat maar weinig geheimen kent voor de ervaren garagehouder. Toch zijn er evoluties in bandentechniek die enige voorbereiding vergen, zoals TPMS-systemen. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …

Traxio vindt zich in Vlaams regeerakkoord, maar wil overleg over uitwerking

Optimale demping door motorsteunen met instelbare veerkarakteristiek

Bugatti Chiron doorbreekt grens van 300 mijl per uur met hulp van Michelin

Twindosing-techniek reduceert NOx-uitstoot met 80%

'Intelligent Driving' leidt tot CO2-reductie van meer dan 10 procent

Aftermovie API Conventie 2019 in Opio

Meer nieuws

EINDE HALFJAARLIJKSE BANDENWISSEL IN ZICHT?

Een autoband die in alle weersomstandigheden en bij elke temperatuur perfecte grip biedt en daarbovenop nog eens stil, comfortabel en duurzaam is. Een band, kortom, die het beste van twee werelden combineert. Bestaat die? Vooralsnog niet. Of toch?
Volledig artikel lezen

ELEKTRONICA DOET OOK ZIJN INTREDE IN BANDENHERSTEL

Het 'ambachtelijke' banden herstellen is een werkje dat maar weinig geheimen kent voor de ervaren garagehouder. Toch zijn er evoluties in bandentechniek die enige voorbereiding vergen, zoals TPMS-systemen.
Volledig artikel lezen

EXPRESS-SERVICE EN VIDEOCHECK KOMEN TEGEMOET AAN HUIDIGE KLANTENEISEN

De herinvulling van het concept mobiliteit werpt een zoveelste uitdaging richting automotive sector. Zo ook voor autoconstructeur Ford die derhalve reeds volop inzet op elektrificatie, connectiviteit en autonomie.
Volledig artikel lezen

KRAAKNETTE WERKPLAATS MET INDUSTRIËLE STOFZUIGERS VAN KÄRCHER

160pxDe krachtige alleszuigers van Kärcher voor zowel vloeistoffen, spaanders, oliën als stofresten zijn ontworpen voor zwaar industrieel gebruik en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten aandrijvingen.
Volledig artikel lezen

NIEUWE HYBRID CORE TECHNOLOGIE VOOR LAGERS ONTWIKKELD

160pxDe besturings- en ophangingscomponenten van moderne auto's zijn zijn beduidend beter dan in 1919. De technische constructie, materiaalkeuze, productiemethoden, bouwnauwkeurigheid en kwaliteit van de onderdelen zijn ingrijpend veranderd.
Volledig artikel lezen

NIEUW GARAGECONCEPT ECOCARREPAIR ZORGT VOOR PROFESSIONELE UITSTRALING

In het Oost-Vlaamse dorp Lembeke bevindt zich Garage-Carrosserie Bram Martens. Voor de zaakvoerder - tevens lesgever in het Gentse HTI Sint-Antonius - begon alles met het restaureren van oldtimers in zijn vrije tijd.
Volledig artikel lezen

NIEUWE COMMISSIE CECRA BEREIDT ZICH VOOR OP DE TOEKOMST

Op 18 september 2019 organiseerde CECRA haar jaarlijkse Dinner Event in Brussel. Bijna alle nationale verenigingen van de federatie waren aanwezig om gedachten uit te wisselen over de huidige stand van zaken in de sector, en om te discussiëren over de huidige en toekomstige uitdagingen voor dealers en reparateurs van auto's, bestelwagens en vrachtwagens.
Lees meer

MERCEDES-BENZ STELT KALENDER 'ONE YEAR OF CLASSIC DREAM CARS' VOOR

Mercedes-Benz heeft voor 2020 een nieuwe kalender ontwikkeld, genaamd 'One Year of Classic Dream Cars'. De kalender kan nu online worden besteld in de Mercedes-Benz Classic Store.
Lees meer

BMW'S 1 EN 3 KRIJGEN VIJF STERREN; PEUGEOT EN JEEP VOLGEN MET VIER STERREN

Euro NCAP heeft de veiligheidsbeoordelingen van vier voertuigen gepubliceerd. Twee BMW's - de 1 en de 3 Reeksen - behalen beide een maximale rating van vijf sterren.
Lees meer

TRAXIO WIL EEN EUROPEES CAR-PASS-SYSTEEM

Federaal minister van Economie Muylle (economie) en federaal minister van Mobiliteit Bellot hebben op dinsdag 15 oktober het 10 miljoenste Car-Pass-document uitgereikt.
Lees meer

http://carfix.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Einde halfjaarlijkse bandenwissel in zicht?

Elektronica doet ook zijn intrede in bandenherstel

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.