Periodieke keuring voor oldtimers

Drie mogelijke situaties

Vanaf 20 mei 2018 zijn oldtimers ook aan een periodieke keuring onderworpen. Er zijn drie mogelijke situaties, al naargelang de leeftijd van het voertuig:
• Voertuigen vanaf 25 jaar en jonger dan 30 jaar zijn onderworpen aan een periodieke oldtimerkeuring met een normale periodiciteit;
• Voertuigen vanaf 30 jaar en tot 50 jaar zijn onderworpen aan een periodieke oldtimerkeuring met een periodiciteit van 2 jaar;
• Voertuigen ouder dan 50 jaar zijn onderworpen aan een periodieke oldtimerkeuring met een periodiciteit van 5 jaar.
De huidige gebruiksbeperkingen voor oldtimers blijven evenwel behouden. Een overgangsperiode wordt ingevoerd voor de voertuigen die op dit moment reeds zijn ingeschreven onder een O-kentekenplaat.
Vanaf 20 mei 2018 wordt een boodschap op het keuringsbewijs geplaatst die de klant informeert over de lage-emissiezones (LEZ) die in Vlaanderen van toepassing zijn of zullen worden. De categorie, de brandstof en de euronorm van uw voertuig bepalen of u al dan niet een LEZ in mag rijden. Op het keuringsbewijs kunnen bovendien ook sanctiecodes vermeld staan. Deze codes hebben betrekking op opmerkingen over technische onderdelen die in het oog moeten gehouden worden, administratieve gebreken of technische tekortkomingen die snel hersteld moeten worden of die de veiligheid in het gevaar brengen. De nieuwe sanctiecodes krijgen een boodschap die duidelijker en gedetailleerder wordt omschreven. In een overgangsfase, blijven de huidige sanctiecodes naast de Europese vermeld staan.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.