NIEUWE TECHNOLOGIE VEREIST VAKKENNIS

Vervanging voorruit Ford Fiesta

De winter staat voor de deur. Traditioneel betekent dat meer problemen met de wagen. Een van de meest voorkomende problemen is een sterretje in de voorruit, die onder invloed van de koude temperaturen zal barsten. Een herstelling of vervanging dringt zich op. Nieuwe technologieën hebben het vervangen van een autoruit er echter niet eenvoudiger op gemaakt. CarFix ging langs bij autoruitenspeciaalzaak Autoglass Clinic in Brugge om te zien hoe de voorruit van een Ford Fiesta werd vervangen.


OPBOUW AUTORUIT

De voorruit van een wagen is opgebouwd uit gelaagd glas. Tussen de binnenste en de buitenste glaslaag zit een coating die de ruit te allen tijde zal samenhouden bij steenslag of een ongeval. In de eerste plaats uit veiligheidsoverwegingen. De zij- en achterruiten van een wagen bestaan daarentegen meestal uit een enkele laag glas en zullen door een plotse klap helemaal verbrijzelen. Daarnaast zorgt de dubbele glaslaag ook voor een verhoogd rijcomfort, doordat het omgevingsgeluid wordt gedempt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.