Vijf automerken slaan handen in elkaar om geschoold personeel te vinden

Leerlingen autotechniek doen aan werkplekleren in uniek consortium van 5 automerken

In het Automotive Training Netwerk van Connectief worden concurrenten conculega’s. Vijf automerken, BMW, FCA groep, Mazda, Mercedes en Volvo slaan voor het eerst de handen in elkaar om sterk geschoold personeel aan te werven. De war for talent is zeker niet voorbij maar samenwerking kan alle merken van het consortium alleen maar versterken.
Het beroep van autotechnieker is niet voor iedereen weggelegd. Het aantal bewegende delen aan een voertuig vermindert zienderogen. De term automechanica behoort tot het verleden, sleutelen en vuile handen worden een rariteit in de garages. De technieker van vandaag moet thuis zijn in 1-en en 0-en, in CAN en BUS, in elektriciteit en elektronica. Op secundair niveau biedt de studierichting Se-N-Se autotechniek de beste mogelijkheden voor een toekomst in deze branche. Zes scholen (Scheppers instituut Wetteren, PTI Boom, TSM Mechelen, KTA Mobi, TISP Mol en het Onze Lieve Vrouw Ter Duinen te Zeebrugge) bieden deze opleiding aan en zijn deel van het Automotive Training Netwerk.
Na een voortraject aangeboden door Educam startten op 23 april 41 leerlingen het werkplekleren. Elk in het opleidingscentrum van het automerk van hun keuze. Na een week opleiding schakelen ze een versnelling hoger en lopen ze stage in een concessie in de buurt van hun woonplaats waar ze de kennis van de opleiding omzetten in de praktijk. Vervolgens gaan ze een week terug voor opleiding naar de invoerder die ze afronden met een examen. Als ze slagen ontvangen ze een certificaat dat waardevol is op de arbeidsmarkt en erkend wordt door de partners in het Automotive Training Netwerk. Deze succesformule is niet aan zijn debuut toe. BMW past deze manier van werken intussen al drie jaar met succes toe.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.