Belgische autosector verenigt zich

Febiac, Renta en GDA - Traxio vormen samen een alliantie

De Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie (Febiac), de Belgische federatie van voertuigverhuurders (Renta) en de Groepering van autodealers en -agenten (GDA - Traxio) sluiten een verbond. De bedoeling is om de samenhang en de impact van hun dagelijkse inzet voor de autosector, voor de werknemers uit die sector, maar vooral voor de gebruikers van hun producten en diensten - de burgers en bedrijven - te bevorderen. Juridische kwesties, gemeenschappelijke communicatie, data, fiscaliteit, opleiding en mobiliteit: allemaal aspecten van de synergie die op maandag 6 mei bekrachtigd werd door de ondertekening van het samenwerkingsakkoord.
“Het groeiende belang van de mobiliteit voor de welvaart van de maatschappij en het individuele welzijn, de groei van het goederenvervoer over de weg, maar ook de groeiende noodzaak aan een multimodaal vervoer gekoppeld aan de opkomst van vervoersmiddelen om ‘de laatste kilometer af te leggen’ zijn elementen die aan de basis lagen van het samenwerkingsakkoord”, legt Denis Gorteman, ondervoorzitter van Febiac, uit.
Febiac, Renta en GDA - Traxio willen niet alleen de schijnwerpers op dit akkoord richten, maar willen ook, in de aanloop naar de drievoudige verkiezingen, aan de rol van de autosector in ons land herinneren. België telt 7,5 miljoen ingeschreven voertuigen die in dienst staan van de samenleving. Daaronder 5,7 miljoen auto’s die door evenveel burgers gebruikt worden die zich op zondag 26 mei moeten uitspreken. De drie activiteitsdomeinen die Febiac, Renta en GDA - Traxio vertegenwoordigen, zijn goed voor 120.000 banen in België en dragen via de fiscaliteit elk jaar voor 20 miljard euro bij aan het budget van de overheid. 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.