Tweedehandsvoertuigen zetten opmars verder in oktober

Tweedehandsvoertuigen zetten opmars verder in oktoberNet zoals de voorgaande maanden doen de inschrijvingen van tweedehandsvoertuigen het in de maand oktober beter dan deze van nieuwe voertuigen, die andermaal rake klappen moeten incasseren. Dit fenomeen zien we over alle categorieën heen: auto’s, motorfietsen en bedrijfswagens. 
Filip Rylant, woordvoerder van Traxio, vat de situatie als volgt samen: “Na een goede septembermaand vallen de oktoberinschrijvingen van nieuwe personenwagens met 9,2% terug. Tweedehandswagens daarentegen blijven goed scoren en na 4 maanden van sterke groei werden er in oktober toch nog 2,3% meer ingeschreven dan vorig jaar. De inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen houden deze maand stand, zowel bij de nieuwe (+2,1%) als de tweedehandse (+4,8%). De nieuwe zware bedrijfsvoertuigen doorworstelen een moeilijk jaar met ook in oktober verliescijfers terwijl de zwaarste tweedehandse vrachtwagens het deze maand wel goed doen. Bij de motorfietsen zien we een kentering: de inschrijvingen van nieuwe motorfietsen zijn de afgelopen maand gedaald tot onder het niveau van vorig jaar (-1,3%) en ook de explosieve cijfers van de tweedehands motorfietsen zijn in oktober behoorlijk getemperd maar blijven positief (+5,8%). De hamvraag blijft nu hoe groot de impact van de strengere coronamaatregelen zal zijn: in de praktijk is immers enkel online verkoop mogelijk. De sector verwacht zich alvast aan een moeilijke maand november qua verkoop en dat zal zich ook vertalen in de inschrijvingscijfers. Ondertussen kunnen bestelde voertuigen wel afgeleverd en ingeschreven worden waardoor dat zal de verliescijfers op papier voorlopig nog even worden getemperd.” 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.