VASCO voorziet verwarming en ventilatie in gloednieuw vakantiepark

“Met het oog op duurzaamheid worden alle villa’s elektrisch verwarmd”

Vasco gaat in het nieuwe vakantiepark Terhills Resort in Dilsen alle 250 vakantiewoningen uitrusten met badkamerverwarming en ventilatie. Concreet gaat het om 667 elektrische radiatoren van het type Iris HD en 250 compacte ventilatie-units, met de nieuwe DX5 als pronkstuk. “Daarmee beantwoorden we aan de vraag van energiezuinige én comfortabele verwarming en ventilatie.”
Vasco plaatst in alle badkamers de elektrische designradiator Iris HD – 667 stuks in totaal. “Met het oog op duurzaamheid worden alle villa’s elektrisch verwarmd”, zegt Marc Achten, presales manager bij Vasco. “Zo kan de verwarming perfect gebruikmaken van de hernieuwbare-energieoplossingen ter plaatse, zoals het batterijenpark en de zonnepanelen.”
Een belangrijk voordeel van de Iris HD is dat hij radiator voldoet aan de Eco Design-richtlijn, die minimumeisen stelt aan de energieprestaties van elektrische producten. “In het geval van Iris HD resulteert dat in een energie-efficiënt weekprogramma, dat standaard op elke radiator geïnstalleerd is. Zo kan de verwarming gestuurd worden met een klokstuurprogramma, afhankelijk van de momenten waarop ze gebruikt moeten worden”, aldus Achten.
Vasco plaatst in elke woning ook een ventilatie-unit. Het type verschilt, afhankelijk van de grootte van de woning. “De ventilatietoestellen, de D275, D350 en DX5, halen een debiet van respectievelijk 275 m³/h, 350 m³/h en 500 m³/h. De DX5 is fluisterstil: het geluidsniveau ligt tot 8 db(A) lager dan dat van het tweede beste toestel op de markt.”
Dankzij het hoge rendement dragen de ventilatie-units ook bij aan het behalen van het gewenste E-peil. Achten: “Een bijkomend voordeel is dat de Vasco-hoofdzetel en fabriek hier vlakbij gevestigd zijn, in Dilsen-Stokkem. In een ecologisch project als dit is het natuurlijk een troef als er geen lange afstanden hoeven afgelegd te worden om de units op hun bestemming te krijgen.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.