INTERIEURREINIGING VERLENGT LEVENSDUUR WAGEN

Consumenten hechten steeds meer waarde aan interieur

Wagens moeten er vandaag piekfijn uitzien, vanbinnen en vanbuiten. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat een reiniging van het interieur van de wagen steeds populairder wordt. Een goed onderhouden binnenkant zal niet alleen de visuele aanblik van een wagen verbeteren, maar ook de levensduur van het interieur verlengen. Twee uitstekende redenen om uw klant te overtuigen om deze maandelijks een beurt te geven.


HET BELANG VAN EEN PROFESSIONELE INTERIEURREINIGING

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand … Het zijn niet alleen de pk's onder de motorkap die de waarde van een wagen bepalen. De consument is bereid om meer centen neer te tellen voor een vlekkeloos glimmende wagen. Dat geldt overigens voor meer dan louter de buitenkant. Ook aan het interieur wordt er steeds meer waarde gehecht. Daar zijn verschillende verklaringen voor. Enerzijds is de klant een stuk veeleisender geworden. Tweedehandswagens mogen enkel nog qua jaren en kilometers op de teller verschillen van nieuwe wagens. Visueel moeten ze er eigenlijk zo goed als nieuw uitzien. Anderzijds wordt er vaker dan vroeger van wagen gewisseld. De tijd dat we drie tot vier jaar met dezelfde wagen reden, is voorbij, al gelden deze tijdspannes uiteraard wel nog voor leasewagens. De consument wil zich te allen tijde met een recente wagen kunnen verplaatsen.


VOORDELEN VAN INTERIEURREINIGING

Bovendien levert een professionele interieurreiniging de bestuurder verschillende voordelen op. Zo zal hij van een betere zichtbaarheid genieten. Vooral in de lente en in de herfst, wanneer de zon laag staat, tekenen de gevolgen van verwaarlozing van het interieur zich duidelijk af op een voorruit. Dan lijkt er als het ware een film over te liggen, waardoor de zichtbaarheid vermindert. Een frequente reiniging zal dit tegengaan. Daarnaast komt een interieurreiniging ook de levensduur van uw interieur ten goede. Bepaalde stoffen kunnen zich tot diep in de vezels nestelen en zorgen voor een degradatie van het materiaal. Door vlekken met de juiste middelen te lijf te gaan, wordt dit vermeden. Bovendien kunnen zij het kunststof of het leder in de wagen van een beschermlaagje voorzien. Deze evoluties maken dat de professionele interieurreiniging een groeiende niche is. Een waar ook garagehouders een graantje van kunnen meepikken. Al blijft het opletten. Er komen immers meerdere chemische producten bij kijken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.