Lijmtechniek is vandaag dé norm in moderne carrosserieherstellingen. Maar dan wel met kennis van zaken: van schadeanalyse tot productkeuze. In ons hoofdartikel belichten we waarom verlijming zoveel meer is dan een alternatief voor lassen. Verder kijken we naar Europa, waar zes batterijprojecten samen 852 miljoen euro steun krijgen. Een belangrijke stap richting een klimaatvriendelijke en concurrerende auto-industrie.
ing. Danny Van Parys MSc
Hoofdredacteur
Schadeherstel met lijm vereist inzicht en precisie
Verlijmen is vandaag een volwaardige hersteltechniek in de carrosserie. Mits een juiste schade-analyse, correcte lijmkeuze en nauwkeurige werkmethode levert het duurzame, veilige resultaten op. De complexiteit vraagt wel om kennis, opleiding en precisie.
Ontworpen om schuurtijd, materiaalverspilling en de noodzaak tot nabehandeling drastisch te verminderen, combineert het innovatie 2-Staps Schuursysteem krachtige schuurmiddelen met slimme technologie om consistente, hoogwaardige afwerkingen te leveren met meer comfort en efficiëntie.
Ontdek het hier
Lijmen voor structurele en hybride verbindingen
Het gebruik van andere materiaalsoorten en combinaties door autofabrikanten vereist ook nieuwe verbindingstechnieken bij schadeherstel. Met Teroson EP 5055 en Teroson EP 5065 ontwikkelde Henkel twee lijmen voor structurele en hybride verbindingen.
Ontdek het hier
Nieuwe LIQUI MOLY-motorolie voor Stellantis-modellen
De nieuwste motorolie van LIQUI MOLY, Top Tec 6320 5W-30, is voornamelijk ontwikkeld voor benzine- en dieselvoertuigen van de merken Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot en Toyota waarin PSA-motoren zijn ingebouwd.
Ontdek het hier
Rapid Cut 4000: krachtige lakcorrectie zonder stof
Voor professionals in de autolak is een perfect resultaat essentieel. Met Rapid Cut 4000 van Cartec kies je voor een compound die diep polijst, minimale stofvorming geeft en een schitterende hoogglans levert. Of je nu in een garage, schadebedrijf of detailhandel werkt, dit product helpt je efficiënt en met topkwaliteit te werken.
Ontdek het hier
EU pompt € 852 miljoen in batterijproductie op eigen bodem
Zes Europese projecten voor de productie van batterijcellen voor elektrische voertuigen krijgen samen € 852 miljoen steun uit het Europese Innovatiefonds. Doel: de strategische batterijwaardeketen versterken en de industrie helpen bij de klimaattransitie.
CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.