Equip Auto Lyon, hét automotive evenement van het jaar

Equip Auto, het benchmarkevenement voor innovatie in de automotive aftermarket en connected mobility-services, zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden in Lyon, gelijktijdig met het Autosalon van Lyon van 28 tot 30 september 2023. Deze strategische keuze weerspiegelt de inzet van Equip Auto om toonaangevende spelers uit de Franse, Europese en internationale automotive-industrie samen te brengen. Directeur Aurélie Jouve benadrukt de waarde van een - voor CarFix-lezers overigens GRATIS - bezoek aan Equip Auto Lyon, zelfs voor Belgische professionals.

Equip Auto 2022 1

Synergie met Autosalon van Lyon

Met een oppervlakte van 30.000 m², 400 exposanten en merken, waarvan 35% internationaal en 20% nieuwkomers, wordt er een groot succes verwacht met naar schatting 30.000 vakbezoekers die het evenement zullen bijwonen. Daarnaast zal Equip Auto deze spelers blijven ondersteunen met een nieuwe editie van Equip Auto On Tour in 2024, gevolgd door de Equip Auto Paris-show in oktober 2025 ter ere van het 50-jarig jubileum, waarmee de organisatie groots wil uitpakken.

De keuze voor Lyon als locatie was vanzelfsprekend gezien het internationale potentieel van de stad, de uitstekende transportverbindingen over de weg, spoor en lucht, de nabijheid van Zwitserland en Italië, en het gelijktijdige Autosalon van Lyon in 2023, waarbij professionals met één en hetzelfde ticket - GRATIS voor CarFix-lezers! - beide beurzen kunnen bezoeken. Bovendien is Lyon de hoofdstad van de regio Auvergne Rhône-Alpes (AuRA), die nauwe banden heeft met de auto-industrie.

Klik hier voor GRATIS tickets

Equip Auto 2022 3

Ambitieus programma

Scala aan thematische gebieden

Equip Auto Lyon 2023 zal zijn gebruikelijke brede scala aan thematische gebieden omvatten, ook wel bekend als "villages", waarin alle deelnemers in de industrie vertegenwoordigd zijn:

Aurélie Jouve, directrice Equip Auto
Aurélie Jouve, directrice Equip Auto
 • Tyre & Innovation Village (nieuw!), in samenwerking met het Syndicat du Pneu. Deze village zal tal van fabrikanten, distributeurs, uitrustingsleveranciers en netwerken samenbrengen. Een hoogtepunt in deze village is een exclusieve tentoonstelling waar bezoekers meer dan 100 jaar technologische innovaties en concepten voor de mobiliteit van morgen kunnen ontdekken.
 • Univers VO (Car remarketing) Village, in samenwerking met Univers VO. Deze village brengt de belangrijkste spelers uit de remarketingsector van auto's samen, inclusief inkoop, logistiek, reconditionering, data, digitale marketing, CRM/DMS, garantie en financiering.
 • Reusable Parts Village, in samenwerking met France Auto Reman, Federec en Mobilians. Deze village verenigt bedrijven rond het thema Remanufacturing, Repairability en Reuse en toont de diversiteit van onderdelen uit de circulaire economie, variërend van tweedehands- en geherfabriceerde onderdelen.
 • Bodywork & Paintwork Village, in samenwerking met de Fédération Française de Carrosserie. Deze village presenteert gespecialiseerde fabrikanten van carrosserie- en verfapparatuur en biedt een inkijkje in de nieuwste producten en expertise binnen dit vakgebied.
 • Startups Village. Deze village brengt start-ups, investeerders en professionals op het gebied van onderhoud en reparatie van voertuigen samen. Hier worden praktische oplossingen gepresenteerd voor actuele uitdagingen in de aftersales- en mobiliteitssector.

Uitgebreid conferentieprogramma

Het conferentieprogramma omvat drie grote Forums:

 • Het "Reis naar het hart van onderdelen- en servicedistributie in Europa"-forum op 28 september biedt inzicht in de nieuwste trends en uitdagingen op het gebied van onderdelen- en servicedistributie in Europa.
 • Het "Special gemotoriseerde tweewielers, een aftersalesmarkt om te ontdekken"-forum op 29 september richt zich op de specifieke aftersalesmarkt van gemotoriseerde tweewielers en biedt deelnemers inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en kansen in deze branche.
 • Het "Waterstof: een alternatief voor het koolstofvrij maken van mobiliteit"-forum op 30 september belicht waterstof als een alternatief voor het bereiken van koolstofarme mobiliteit, inclusief de voordelen, uitdagingen en recente ontwikkelingen.

Equip Auto 2022 2

Daarnaast vinden er binnen vier thema's in totaal twaalf conferenties plaats:

 • De conferenties over "Duurzame ontwikkeling en ecologie" richten zich op onderwerpen zoals remanufacturing, hergebruik van onderdelen, recycling en de levenscyclus van afval en auto-onderdelen.
 • In de conferenties over "Nieuwe onderhoudstechnologieën" komen onderwerpen aan bod zoals de conditie van elektrische voertuigaccu's (SOH - State of Health), nieuwe apparatuur voor ADAS-herkalibratie en de nieuwste Europese ontwikkelingen op het gebied van onderhoudsgegevens.
 • De conferenties over "Product- en service-innovatie" behandelen innovaties op het gebied van banden, carrosserie, onderhoud van klassieke voertuigen, carwash en klantrelaties.
 • Het thema "Human resources" heeft speciale aandacht voor het wervingstekort en mogelijke oplossingen.

Innovaties in de kijker

International Automotive Innovation Awards

Tijdens het evenement worden ook de Equip Auto Lyon 2023 International Automotive Innovation Awards uitgereikt in verschillende categorieën, zoals Engineering, Carrosserie, Reparatie & Onderhoud en Professionele Diensten. Deze awards erkennen de meest innovatieve oplossingen die zorgvuldig zijn geselecteerd door een panel van nationale en internationale experts. De bekroonde innovaties zullen echte voordelen bieden aan gebruikers in de sector.

Equip Auto Lyon 2023 biedt deelnemers een unieke gelegenheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, te leren van experts en waardevolle contacten te leggen. Het evenement belooft een inspirerende en dynamische ervaring te worden voor professionals uit de automobielindustrie.

Equip Auto Lyon praktisch
Logo Equip Auto Lyon 2023• Waar: Eurexpo Lyon, hallen 5 en 6
• Wanneer: Donderdag 28 september van 9 tot 18 uur, vrijdag 29 september van 9 tot 18 uur & zaterdag 30 september van 9 tot 17 uur
• Tickets: GRATIS via deze link (biedt ook toegang tot het Autosalon van Lyon)
• Meer info: lyon.equipauto.com

Klik hier voor GRATIS tickets

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.