Reparatie van lakwerk met aangekleurde blanke lak

Speciale aflakken steeds populairder

Dure effecten en speciale aflakken ontwikkeld voor bepaalde automodellen worden steeds populairder bij de productie van auto's. De reparaties van deze speciale kleuren zijn echter allesbehalve routinematig. Standox biedt de juiste producten en oplossingen voor een professionele reparatie van deze speciale kleuren. De reparatie wordt uitgevoerd in een tweelaags applicatieproces met een aangekleurde blanke lak. Harald Klöckner, hoofd Training voor Standox, legt uit hoe u een eersteklas aflak kunt behalen:
Stap 1: Gebruik spuitstalen: Hoe meer lagen aangekleurde blanke lak wordt aangebracht, hoe meer deze de ondergrond bedekt. Voor de reparatie van auto's met aangekleurde blanke lakken, adviseert Standox stalen te spuiten met 1 tot 3 lagen.
Stap 2: Reparatiegebied volgens normale wijze voorbereiden.
Stap 3: Standoblue Color Blend aanbrengen: Breng Standoblue Color Blend aan op het bij te werken gebied op aangrenzende oppervlakken of op het aangrenzende carrosseriedeel.
• Stap 4: Aanbrengen van de grondlaag en uitdamptijd: Spuit Standoblue in 1,5 laag op het reparatiegebied van de nog natte Standoblue Color Blend. Streef naar een uniform en wolkvrij oppervlak. Laat vervolgens de grondlaag en de Color Blend voldoende uitdampen tot mat.
Stap 5: Aanbrengen van de aangekleurde blanke lak: Bereid twee spuitpistolen voor met een aangekleurde en een niet-aangekleurde blanke lak om snel te kunnen werken. Breng de aangekleurde blanke lak aan op het onderdeel dat gerepareerd moet worden en spuit voorbij de uitspuitzone van de Standoblue basecoat.
Stap 6: Vermengen in de niet-aangekleurde blank lak: Breng de niet-aangekleurde blanke lak aan op het resterende oppervlak van het aangrenzende deel en overlap deze in de nog natte aangekleurde blanke lak. Droog volgens de informatie van de Technical Data Sheet.

Gedetailleerde instructies voor het repareren van speciale kleuren kunnen hier  worden gedownload.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.