Waarom millennials de autosector veranderen

Vier opvallende tendensen in hun aankoopgedrag

Millennials vormen 12% van alle autokopers in Europa en de manier waarop zij keuzes maken, verandert de autosector. En wel om vier redenen. Ze zijn de eerste generatie die de nadruk legt op autodelen en nemen beslissingen na uitvoerige research. Ze leggen daarnaast een sterke nadruk op design en connectiviteit en hebben een voorliefde voor kleinere wagens. Millennials, geboren tussen de jaren 80 en midden jaren 90, vormen 12% van alle autokopers in Europa. En ze leggen hierbij de nadruk op andere zaken dan voorgaande generaties. Dat toont recent onderzoek van automerk Seat aan. Deze andere manier van kopen, dwingt de autosector tot veranderingen. Er zijn vier opvallende tendensen.
Sharing is caring: Millennials zijn de eerste generatie met een sterke interesse in nieuwe vormen van mobiliteit. 26% van de 25- tot 37-jarigen overweegt bijvoorbeeld autodelen, wat in de toekomst sterk aan populariteit zal winnen.
Design en connectiviteit: Maar liefst 40% van alle autokopers tussen 25 en 37 jaar vindt het design van de wagen de belangrijkste aankoopmotivatie. Een derde van de consumenten jonger dan 30 beschouwt een auto zelfs als een middel om hun persoonlijkheid uit te drukken.
Size does matter: Maar liefst 50% van de millennials heeft een voorkeur voor compacte modellen. Daarnaast kiest 20% voor een wagen uit de SUV-categorie.
Het internet als beste vriend: Seat ontdekte dat slechts één op de vijf millennials in staat is een wagen te kopen met zijn of haar spaargeld. In tegenstelling tot 40% bij oudere generaties. Niet verwonderlijk dus dat zij uitvoerig onderzoek doen voor ze tot een aankoop overgaan.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.