RUIT STUK ... EN NU?

Een gelaagde ruit zal zelden volledig stukgaan; doorgaans stopt de beschadiging bij de tussenlaag. De laatste jaren is er een duidelijke tendens naar meer voorruitherstel in plaats van die gewoon te vervangen. Verzekeraars, die bij een ongeval vaak tussenkomen, willen immers de factuur zo laag mogelijk houden en dus ijveren ze om de gebroken ruit te herstellen in plaats van die te vervangen. Een voorruit is immers vrij prijzig, zeker indien het zou gaan om bv. een speciale voorruit die sneller opwarmt, om die condensvrij te krijgen.


Duur herstel goedkoper dan nieuwe ruit

Bij voorruiten bij zwaarder vervoer (bussen en vrachtwagens) is die kostprijs nog een pak hoger. Het gevolg is dat sommigen hun brood verdienen met een specialisatie in het herstellen van dergelijke ruiten; het herstel, hoewel ook vrij prijzig, zal doorgaans goedkoper zijn dan een nieuwe voorruit. Niettemin zijn er enkele voorwaarden aan een eventueel herstel verbonden.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.