- 22 augustus 2019
- | Bron: Foodprocess
Seminarie Listeria in de voedingsindustrie
Seminarie Listeria in de voedingsindustrie Op 21 november in de Communicatiecampus in Gent Listeria monocytogenes is een bacterie die de infectieziekte Listeriose veroorzaakt. De bacterie wordt vaak aangetroffen in rauwe voedingsproducten zoals melk, vlees, gevogelte, vis, rauwe groenten en fruit. Listeria heeft het vermogen om te overleven tijdens koeling en zelfs bij temperaturen van 1°C. De bacterie kan dus een belangrijk risico vormen voor de volksgezondheid. Los van de gezondheidsproblemen, kunnen uitbraken ook leiden tot product recalls, productiestilstanden en een zwaar beschadigde merkreputatie. Christeyns Food Hygiene organiseert een wetenschappelijk seminarie over dit belangrijke voedselveiligheidsprobleem. Gastsprekers van onder andere Campden BRI, Universiteit Gent en ILVO schetsen de problemen rond Listeria en bieden mogelijke oplossingen voor optimale preventie en controle. Het seminarie is bedoeld voor alle werknemers in de voedingsindustrie die ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.