TRENDS BIJ BLANKE LAKKEN

Sneller, beter en milieuvriendelijker

Bij een (lak-)applicatieproces is de blanke lak de finishing touch. Elk onderdeeltje van het proces is natuurlijk belangrijk, maar de blanke lak bepaalt de diepte van de glans. Bovendien zorgt die 'laatste penseeltrek van de meester' ook voor de duurzaamheid van het laksysteem. In dit artikel gaan we dieper in op de blanke lak en wat 'trending' is. Daarbij valt het op dat ook die specifieke lak niet ontsnapt aan het (economische) streven naar optimale efficiënte en snelle reparaties; een minimale droogtijd en een gemakkelijke aanbrenging zijn daarbij de deviezen.

COMPLEET LAKPROCES

Situering

Om de situatie van de blanke lak, de 'finishing touch', goed te schetsen, situeren wij die even in het totale (standaard) lakproces. Bij een ideale laksituatie wordt er gestart op het (ruwe) plaatwerk. Daarop komt een primer (of grondlaklaag). Boven op die grondlaag komt er een laklaag met kleur (basecoat). Die wordt dan afgewerkt met een blanke laklaag (clearcoat).

Blanke laklaag

De blanke laklaag bepaalt uiteindelijk de diepte van de glans. Daarnaast is het (zeker voor commerciële voertuigen) belangrijk om als harde, transparante en glossy toplaag de duurzaamheid van het totale laksysteem te verzekeren. Een blanke lak moet schuurbestendig en chemisch voldoende stabiel zijn om uv-straling te weerstaan.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.