LIDMAATSCHAP MET LUSTEN ZONDER LASTEN

Garage Mangelschots blij met keuze voor PCA

Sinds 2011 is Garage Mangelschots uit Arendonk lid van de Peugeot Citroën Association (PCA). De jaren voordien waren vader Jan en zoon Peter Mangelschots erkende Peugeot en Citroën dealers. “We waren op de duur te afhankelijk van de hoge eisen die door beide autoconstructeurs werden gesteld aan ons als dealer", zo luidt hun commentaar. “Dat bracht telkens opnieuw grote verplichte investeringen met zich mee, die niet altijd terugverdiend konden worden. De samenwerking met PCA verloopt daarentegen veel soepeler. We krijgen voldoende steun vanuit de groep en verplichtingen zijn er bijna niet."

HISTORIEK

Jan Mangelschots ging als zelfstandige garagehouder aan de slag in 1971. Na drie jaar nam hij zijn eerste werknemer in dienst en nog eens vier jaar later telde het team al vijf mecaniciens en één medewerker in de carrosserieafdeling. “In die tijd besloot ik om officiële Peugeot dealer te worden. Dat is gedurende een zevental jaren goed gegaan, tot er problemen opdoken met de concessie. Daarop ben ik dan enkele jaren onafhankelijke garagehouder geworden. In 1999 besloot ik erkende dealer van Citroën te worden. Intussen was mijn zoon Peter al aan het meewerken in de garage. In 2009 nam hij de zaak over."

HOGE EISEN VAN DEALERS

Peter Mangelschots: “In die periode ondervonden we dat Citroën aan ons als dealer almaar hogere eisen begon te stellen. We moesten drie werknemers in dienst hebben, twee in het atelier en een aan de receptie. Dat leverde een probleem op, want meewerkende echtgenotes telden bv. niet mee. Ook qua infrastructuur en aankoop van gereedschappen zijn er hoge eisen gesteld. Zo moesten we op een bepaald moment 2.000 euro investeren in nieuw gereedschap voor een nieuw Citroën model. Deden we dat niet, dan mochten we alleen de olie verversen van deze wagens. Andere herstellingen uitvoeren mocht niet meer. Zo werden we ook verplicht om telkens weer kabelsets aan te kopen om diagnoses uit te voeren. En wat bleek? Er werden kabelsets geleverd voor versies of opties van wagens die in België niet geleverd werden. Deze extra investeringen hebben er, samen met het besef dat de winstmarges op verkoop, onderhoud en herstellingen almaar kleiner werden, toe geleid dat we ons officiële dealership opzegden en weer als onafhankelijke garagehouder voortgingen."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Gerelateerde artikels
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.