BRANDSTOF- EN OLIEFILTERS ZIJN BEWAKERS VAN MOTOR

Goede filtering voorkomt schade en mindere prestaties

Een wagen is een uitgebreid stukje techniek waarin verschillende stoffen actief zijn: lucht, brandstof, olie, diverse vloeistoffen … In deze stoffen kunnen ver­ontreinigingen zitten die de prestaties van de motor verminderen, en op termijn zelfs schade kunnen toebrengen aan de motor. Een goede filtering is daarom van levensbelang. We kijken in dit artikel naar de oliefilter en de brandstoffilter. Ze hebben niet exact dezelfde functie en zijn ook niet op dezelfde wijze opge­bouwd. Daarom splitsen we dit artikel in twee grote delen: oliefilters en brand­stoffilters. Daarenboven vinden we in de brandstoffilters ook nog twee types: benzinefilters en dieselfilters. Deze laatste hebben, naast een aantal gelijke functies, ook nog een ander nut.


OLIEFILTERS

Belang goede filtering

Om ervoor te zorgen dat een motor langdurig hoge prestaties blijft leveren, is zorgvuldig gereinigde en doorlopend beschikbare motorolie nodig. Bij slecht gefilterde olie kan de motor vroegtijdige slijtage of zelfs schade oplopen. Een oliefilter verwijdert verontreinigingen die zich tijdens het draaien van de motor in de smeerolie ophopen. Dat kan gaan om roet, brandstofresten, metaaldeeltjes ... De filter voorkomt dat deze vervuiling de bewegende onderdelen van de motor bereikt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.