MAXIMALE LUCHTZUIVERING ESSENTIEEL IN MOTORTECHNOLOGIE

Luchtfilters helpen onheil vermijden

Voor een verbrandingsmotor is luchtfiltering even belangrijk als de longen voor mens en dier. Bij een onderhoud geniet die luchtzuivering echter niet altijd de aandacht die ze vraagt. Een met vuile lucht beademde motor kan leiden tot drie weinig rooskleurige consequenties: minder motorvermogen en meer pollutie, een slechte motorrespons met een stijgend brandstofverbruik en de onvermijdelijke toenemende kans op motorschade. Een preventief onderhoud van de luchtfiltering is dus ten zeerste aan te raden.


MAXIMALE ZUIVERING, MINIMALE LUCHTSTROOMHINDER

Propere lucht in de verbrandingskamer voorkomt motorschade, maar zorgt tevens voor een lager brandstofverbruik, meer optimale verbranding en een gereduceerde uitstoot. Een kwalitatieve luchtfiltering is dus onontbeerlijk en de zuivere lucht zal
gezien de evolutie die de hedendaagse, naar minimale uitstoot neigende motortechniek kende en beslist nog zal kennen
nog gewichtiger worden.
Het filteren van vervuilde deeltjes (tot kleiner dan 0,6 µm), het verwijderen van stof, roet, pollen, haartjes en andere onzuiverheden ... het is technisch allemaal best realiseerbaar. Maar er hoort daar een bedenking bij: hoe 'fijnmaziger' de filter, hoe groter de kans op een stijgende luchtstroomweerstand in de inlaatinfrastructuur.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.