STARTBOOSTER ALS VEILIGSTE OPLOSSING VOOR PANNES BIJ VOERTUIGEN

Groot aanbod voor wagens, bestelwagens en vrachtwagens

Startboosters brengen soelaas voor professionals uit de auto-industrie. Ze kunnen zowel het eigen wagenpark als de wagens van de klanten zonder problemen weer opstarten na een stroompanne. Zo spelen ze kort op de bal en dienen er geen startkabels aan te pas komen die piekbelastingen kunnen veroorzaken. Met een startbooster kunnen gecontroleerde stromen er immers voor zorgen dat het het voertuig weer start zonder eventuele schade aan de elektronica.


EEN BATTERIJ REANIMEREN, VOORZICHTIGHEID GEBODEN

De autobatterij wordt al sinds jaar en dag gebruikt om de auto op te starten. Het laatste decennium is daar nog een functie bij gekomen: het leveren van stroom aan de grote hoeveelheid elektronica in wagens, denk maar aan navigatie, veiligheidssystemen en motormanagementsystemen. Bij het depanneren van een ontladen autobatterij met een conventionele lader met boostfunctie of startkabels kunnen piekspanningen beschadigingen veroorzaken. Het is aangewezen om de batterij te ontkoppelen wanneer er een lader met boostfunctie wordt gebruikt. Een piekspanning is een potentiaalverschil, m.a.w. er ontstaat een piek of daling van de spanning als er een hogere of lagere spanning wordt toegepast aan de nominale spanning van het systeem. De elektrische bogen tijdens die piekspanningen kunnen ernstige schade aanrichten. Er kan echter ook een piekspanning ontstaan bij een lege lading, waarbij die losgekoppeld is van het voertuig, terwijl een wisselstroomgenerator stroom afgeeft, bv. als er een kabel is losgekomen. Zo kan een piekspanning tot wel 60 V ontstaan omdat de dynamo de losgekoppelde batterij probeert op te laden. Denk hierbij bv. aan de depannage van een beschadigd voertuig. Door de slechte werking van de batterij kan bij een interventie de rest van het systeem beschadigd worden. Elektrische componenten kunnen een te lage spanning ontvangen door de slechte werking van de lader, met schade als gevolg.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.