CARROSSERIE VERCRUYSSE MIKT OP SPECIALE HERSTELLINGSTECHNIEKEN

Hagelstorm van 2014 zorgt voor snelle groei

Begin dit jaar hebben Wesley Vercruysse en Ria Trullemans, zaakvoerders van Carrosserie Vercruysse uit Halle, hun nieuwe atelier en kantoren in gebruik genomen op het industrieterrein Dassenveld. Het carrosseriebedrijf voert niet alleen traditioneel carrosseriewerk uit, maar specialiseert zich ook in enkele bijzondere herstellingstechnieken. “Zo hebben we vorig jaar zo'n 650 voertuigen met hagelschade hersteld", zegt Wesley Vercruysse. “Dat heeft onze omzet enorm doen stijgen, waardoor we sneller dan voorzien onze droom van een grotere werkplaats hebben kunnen realiseren."

VAN BIJBEROEP NAAR EIGEN ZAAK

Wesley Vercruysse kocht zo'n tien jaar geleden zijn eerste gereedschap aan om koetswerken te herstellen met zijn eerste loon. Hij was op dat moment tewerkgesteld bij een andere carrosseriebedrijf, waar vooral de speciale technieken hem interesseerden. “Op mijn 21e ben ik dan als carrossier in bijberoep gestart, en het aantal klanten en opdrachten is sindsdien stelselmatig gegroeid. Vijf jaar geleden heb ik elders in Halle een pand in gebruik genomen waar eerder al een carrosseriebedrijf actief was. Het gebouw stond al een jaar te koop en tijdens die periode was er geen bedrijvigheid geweest."HAGELSTORM

“Toen midden 2014 een enorme hagelbui over het land trok die bij duizenden autobezitters zware schade aanrichtte, kregen we langs alle kanten opdrachten toegespeeld. De vraag naar herstelling van hagelinslag was zodanig groot dat we zelfs buitenlandse technici in dienst hebben genomen om aan de toevloed van aanvragen te kunnen voldoen. Wij waren heel tevreden over onze technici, Echter hebben we onze twijfels over de kwaliteit van de andere buitenlandse technici die elders in ons land werkzaam waren.

Zoals overal en steeds het geval is in elke sector, heeft men goede en minder goede werkkrachten. We hadden de goede contacten, en konden daarom ook meteen goede kwaliteit afleveren, wat dan ook weer in ons voordeel speelde. Samen hebben we in totaal zo'n 650 wagens met hagelschade gerepareerd. Intussen staan we in de regio bekend als carrosseriebedrijf dat gespecialiseerd is in bijzondere herstellingstechnieken. De koetswerkschade als gevolg van hagel, herstellen we immers door het koetswerk uit te deuken. Door secuur te werk te gaan met de juiste techniek en het juiste gereedschap, kan je de schade herstellen zonder het koetswerk opnieuw te moeten lakken."

BIJZONDERE HERSTELLINGSTECHNIEKEN


“Omdat de carrosseriebedrijven in de regio het vele herstelwerk naar aanleiding van die hagelschade niet aankonden, en omdat vele niet vertrouwd zijn met die speciale uitdeukingstechnieken, kregen we een overvloed aan opdrachten toegespeeld. Voor de hagelschade in België hadden we al een veertigtal garages waar we regelmatig over de vloer kwamen voor het uitdeuken van parkeerdeukjes of het herstellen van hagelschades van klanten die tijdens hun verlof in het buitenland te maken kregen met een hagelbui. Na de hagelbui van juni hebben we een dertigtal garages kunnen helpen met het herstellen van de hagelschades. Niet alle veertig garages hadden nood aan een hagelschadehersteller gezien dit regiogebonden was."

NIEUWE VESTIGING

“Ook particulieren wisten ons te vinden. Het feit dat in onze nieuwe vestiging eerder ook een carrosseriebedrijf gevestigd was, heeft uiteraard zo zijn voordelen gehad qua bekendheid. Het gebouw is zo'n vijftien jaar oud maar in heel goede staat. De aankoopprocedure van onze nieuwe eigendom is erg vlot verlopen. In augustus vorig jaar kregen we de vraag of we geïnteresseerd waren om het huidige pand en terrein aan te kopen. In december was de aankoopakte al ondertekend bij de notaris en waren alle vergunningen in orde. Op 5 januari zijn we met onze werkzaamheden hier gestart."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Gerelateerde artikels
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.